2013/09/24

Paella

Kadangi sugebėjau facebook'e ištrinti receptą, tai pagalvojau, kad įkelsiu čia... nors ir užmiršta vieta, bet saugi :)

Kaip teta Violeta sakė, panaši į ispanišką, tik vištienos trūksta. Tikrame recepte vištiena buvo, bet mums skaniau su daugiau jūros gėrybių, todėl šiek tiek pamodifikavau receptą. Receptas iš populiarios švedų knygos "Vår kok bok". Paprasta ir tikrai skanu.

Ingridientai:
1 svogūno galva
2 v.š. aliejaus ar sviesto
2,5 dl ryžių (1 dl = 100 ml)
1 pakelis šafrano (0,5 g)
1 kūbelis sultinio
5 dl vandens
pipirų
1 česnako skiltelė
2-3 dl žirnelių
1 raudonoji arba žalioji paprika
170 g mažų lukštentų krevečių
200 g didelių lukštentų krevečių
200 g austrių

Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinau su ryžiais su 2 v.š. aliejaus. Ryžius naudojau jasmin. Nuploviau ir nuvarvinau. Tada sudėjau šafraną, sultinio kūbelį, pipirų, sutarkavau česnaką, ir užpyliau karštu vandeniu, kad greičiau užvirtų. Sumažinau ugnį ir kaitinau apie 15 min. - čia prikaluso nuo ryžių, rudiems gali prireikti ir 40 min. Likus 4 min. sudėjau šaldytus žirnelius. Susipjausčiau ir sudėjau papriką. Jūros gėrybes supyliau į rėtį, nuvarvinau ir sudėjau į troškinį. Viską užšildžiau. Ir skanaus.

Tiesa, kiekis... 4 asmenims.

Recepte buvo nurodyta apie 70 g lukštentų arba 200 g nelukštentų krevečių, 200 g austrių ir 500-600 g vištienos gabalų su kaulu (sparneliai, kulšelės). Vištiena padruskinta, papipirnta ir iškepta keptuvėje. Po to sudėta į troškinį. Austres pagal receptą reikia pašildyti jų sultyse ir tuomet sudėti. Aš nešildžiau. Negaliu pakomentuoti, kokia pakaitinimo reikšmė.

Tikrai paprasta, greita, prabangu ir įspūdinga ;)

No comments: