2010/01/11

Saldūs sausainiukai

Vakar kilo noras kažką kepti.... išsitraukiau kelias receptų knygas ir kokį pusvalandį būriau. Vienoje knygoje radau labai paprastus sausainiukus:

100 g miltų

1 žiupsnelis druskos

3 kiaušiniai

300 g cukraus

5 g sviesto

Miltus persijojame, įdedame druskos žiupsnelį ir 150 g cukraus. Kiaušinių trynius atskiriame ir išplakame iki purumo, baltymus plakame su 150 g cukraus iki standžių putų. Viską sumaišome. Pagal receptą tešlą reikėtų sukrėsti į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu... Tik mano tešla buvo vos ne skystokos grietinės "faktūros", tai tiesiog ėmiau šaukštą ir dėjau į skardą ant sviestinio popieriaus. Pagal receptą reikėjo skardą tepti sviestu ir ten išspausti sausainiukus.

Tešla visaip pasklido. Kai kur tešlos "balutės" susijungė... pagalvojau jau čia šnipštas bus... Bet vistik šoviau kepti. Tiesa, orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir šauname 15 min. Negana to, kad balutės buvo išplaukusios ir nepanašios į pyragaičius, tai jos dar "ištino" ir beveik visos susijungė. Po 15 min. ištraukiau pirmąją skardą... Truputį pravėsusius mentele išėmiau. Na ir ragavome. O skanu! Tiesa, jie saldūs. Kažkas panašaus kaip būna atrodo Elguvos "Kačių liežuvėliai".

Visai netyčia atradau receptą greitam ir skaniam desertui. Žiūrim ir varvinam seilę :)

No comments: