2009/01/16

Skaniai kvepia Pegaso knygyne

Stengiuosi būti stropi. Šiandien buvau knygyne. Tai labai džiugina. Man patinka knygos. Aišku neatsilaikiau ir nusipirkau kelias. Ypač džiaugiuosi A.H. Maslow "Motyvacija ir asmenybė". Greituoju būdu bus skaitoma.
Tie kas buvo Panoramos Pegaso knygyne, žino kaip ten skaniai kvepia... mmm... Coffee Inn sūrio pyragas yra fantastiškas. O šiandien netyčia buvo pirkti Philadelphia sūrio. Tai dar vienas geras šios dienos dalykas (būten dėl to neversiu šio teksto į anglų kalbą, nes eiliniam europiečiui nesuprantama, kad parduotuvėje taip gali būti, jog nėra Philadelphia sūrio). Šiandien pas mus namie kvepia kaip Coffee Inn'e. Kad ir Jums skaniai kvepėtų paprastas a la Coffee Inn sūrio pyragas:
Jums reikės:
~ 250 g vanilinių džiūvėsėlių arba sausainių
~70 g sviesto
~285 g cukraus
600 g Philadelphia sūrio (3 pak.)
230 g grietinės
2 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių
Gaminame:
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Džiūvėsėlius (sausainius) susmulkiname, tiksliau sutriname iki smulkių trupiniukų (su trintuve, arba įdėję į rankšluostį su kočėlu). Ištirpdome sviestą. Supilame jį į sutrintus džiūvėselius. Įpilame DALĮ cukraus, t.y. apie 60 g. Viską sumaišome. Gautą džiuvėsėlių masę dedame į pyrago kepimo formą. Gerai prispaudžiame prie dugno.
Toliau. Philadelphia sūrį gerai ištriname su likusiu cukrumi (~225 g), tada sudedame grietinę ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišome su mikseriu. Dedame po vieną kiaušinį ir maišome su mikseriu. Gautą masę supilame ant džiūvėsėlių į kepimo formą.
Šauname kepti. Pyragas kepa apie 1 val. - 1 val. 10 min. Žiūrime, kad pyrago centras būtų iškepęs. Orkaitėje paliekame dar 1 valandai. Visiškai atšaldome ir dedame min. 4 val į šaldytuvą.
Pasidarome skanios kavos ir mėgaujamės....
Smagaus vakaro!

No comments: